Week 23 Briefing

Rate this post
law, justice, flag-6597469.jpg

Vandaag vrijdag 10 juni een nieuwe blog over afgelopen week. Wat is er deze week allemaal opgevallen?

Hoi allemaal. Deze week stond in het licht van meer regulatie voor onder anderen cryptocurrencies. Eerder dit jaar werd er in Amerika een Executiveorder aangekondigd door President Biden waarin stond dat er meer duidelijkheid moest komen over cryptocurrencies en stable coins. In deze executive order werd gesproken over: hoe particulieren en investeerders kunnen worden beschermt tegen mogelijke gevaren. Kijk bijvoorbeeld naar de crash van Lunar afgelopen maand, had dit voorkomen kunnen worden met goede wetten en regulerende regels? Daarnaast stonden er onderwerpen in over illegaliteit en het witwassen van geld en een stuk over de komende Centrale bank digital currencies ofwel CBDC’s genoemd.

Deze week kwam reactie op de executive order van twee senatoren waaronder Sintia Lewis uit Wyoming een crypto liefhebber, zij kocht reeds voor meerdere tonnen aan Bitcoin. 600 pagina’s aan documenten zijn over gedragen aan de leden van Congress. Ik neem aan dat als iedereen het heeft doorgenomen er een stemming over plaatsvindt. Dit uitkomst zal ik uiteraard hier met jullie delen. Een paar key take a ways uit het document gaan over de definities van verschillende cryptoassets. Zijn het bijvoorbeeld goederen of meer een soort effecten ofwel security genoemd. Als het om een algemeen goed gaan waar je Bitcoin onder kunt scharen dan is dit de verantwoordelijkheid van de CFTC (Commodity Futures Trading Commission). Gaat het echter om een effect zoals bijvoorbeeld een aandeel van een bedrijf dan valt dit onder het dak van de SEC (Securities and Exchange Commission). Als voorbeeld kijken we terug naar de token GRAM die telegram op de markt wilde brengen. De SEC stak hier een stokje voor omdat er geen vergunning was aangevraagd. Je kan dus niet zomaar een aandeel uitgeven of een token verkopen waar de prijs effecten bepaald worden door de bedrijfsvoering van de foundation of bv. Kijk bijvoorbeeld naar de rechtszaak tussen de SEC en Ripple.

Andere punten uit het document gaat over regelgeving rondom het betalen van belasting. Moet er belasting worden betaald over bijvoorbeeld het minen van een bepaalde munt, en zo ja hoe gaat men dat controleren? Ook stable coins worden genoemd, het gaat dan vooral over de reserves van z’n coin. Een Stable coin heeft altijd een vaste waarde. Je kunt hem bijvoorbeeld koppelen aan een EURO of DOLLAR maar ook aan de waarde van bijvoorbeeld GOUD. Als je dit doet dan dien je wel in het bezit te zijn van contracten of andere die de totale waarde van z’n stable coin reflecteert. Dit zijn wat mij betreft de hoofdzaken uit het document. Nog een klein dingetje, er wordt namelijk ook gesproken over de Chinese CBDC en welke inpakt dit kan hebben op de nationale veiligheid van Amerika.

Dan is er ook nog nieuws over BINANCE. Deze crypto partij wordt onderzocht door de SEC. De SEC gaat onderzoeken of de token verkoop in 2017 van de coin BNB wel volgens de regels gegaan zijn. De token BNB is een van de grootste crypto’s van dit moment echter wil ik het geen crypto noemen aangezien veen van de mining gedaan wordt door Binance zelf. Een ding is zeker er hangt een sterk luchtje aan en het is goed dat instellingen hier nu naar gaan kijken.

Reuters heeft ook onderzoek gedaan naar Binance. Zo kwamen ze tot de conclusie dat voor 2,35 Miljard aan activa verhandeld werden tussen 2017 en 2022. Van dit bedrag zou 780 miljoen via de Darkweb website Hydra gehandeld zijn. Binance ontkent dit en komt met een 50 pagina’s lange email waarin ze de argumenten weerleggen.

Dan verder met ander nieuws. De ECB heeft afgelopen donderdag de rente verhoogt met 0,25 punten. De Basisrente bedraagt nu 0,25%. Hiermee willen ze de gierende inflatie binnen de EU mee bestrijden. Als je het mij vraagt is het een stap ik de goede richting, echter gebeurd het veel te laat en vrees ik daarom dat de consequenties niet zacht zullen zijn. Hiermee bedoel ik dat met oplopende inflatie mensen miner geld kunnen besteden en er daarom ook minder gekocht wordt, dit heeft weer effect op de economie. Een zachte overgang naar een wat mindere periode (recessie) lijkt in mijn ogen onhaalbaar.

Dan nieuws over de prijzen.

Bitcoin beweegt nog steeds tussen de 30500 en 29500 met een aantal uitschieters daar boven. De support op 29500 is nu al 4x geraakt als BTC door de 29500 breekt dan kunnen we richting de 29000/28500 duiken. Hier dus niet veel nieuws.

Dan Crude oil, Crude staat op 120USD voor een vat. De RSI zit nog niet in het overkocht gebied, in mijn ogen gaat de prijs van Crude nog veel hoger. Vorige keer toen Crude in het onverkochte gebied van de RSI zich bevond zagen we een 25% afname in de prijs. Crude is het levenssap van onze economie, en gaat daarom nog veel hoger. Een 200USD Crude zou mij niks verbazen in deze wereld en tijd.

De DXY ofwel de kracht index van de Dollar ten opzichte van ander geld is deze week geëxplodeerd. Mede mogelijk gemaakt door de ECB en haar absurde beleid. Als je toch cash wil aanhouden doe dat dan niet in euro’s aangezien deze door de plee gaan. Koop dan Zwitsers franken, Noorse kronen of Dollars. Dan Aandelen markten hebben deze week niet goed of slecht gepresteerd. De S&P, AEX staan deze week een paar procent in het rood, niks om je zorgen over te maken. Als deze correctie over is gaat we snel nieuwe highs zien.

Goud en Zilver zelfde verhaal ze staan een beetje onder druk. Natuurlijk compleet gemanipuleerd door de grote banken maar daar wordt niet over gesproken. Mensen het is een groot toneelstuk en niemand weet waar het precies heen gaat.

Ik hoop dat jullie allemaal een goede week gehad hebben. Geniet van het weekend en kom volgende week weer terug voor de wekelijke update. Op en of aanmerkingen zijn van harte welkom.

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *