Week 24 Briefing

Rate this post
cryptocurrency, coin, blockchain-3409656.jpg

Vandaag vrijdag 17 juni een nieuwe blog over afgelopen week. Wat is er deze week allemaal opgevallen?

Algemeen:

Goeiedag, Deze week veel rode cijfers wat betreft financiële markten voor zowel de Crypto als de aandelen markt. Deels heeft dit te maken met het tegenvallende inflatie cijfer van Amerika die vorige week vrijdag bekend gemaakt werd. Verwacht werd dat inflatie minder zou worden echter bleek dit niet het geval te zijn. In April 2022 bedroeg het inflatie cijfer 8,26% een paar tiende procenten lager dan de maand ervoor. Echter was het inflatie cijfer in Mei 8,58%. Dit cijfer was tegen verwachting in een stukje hoger dan het verwachte lagere cijfer. Dit heeft direct effect op financiële markten.

Afgelopen woensdag heeft de FED tijdens de periodieke FOMC meeting een nieuwe rentestand gegeven. Ze verhogen de rente met 0,75% de hoogste rente verhoging sinds 1994. Als reden word gegeven dat de inflatie cijfers hoger dan verwacht bedroegen, en dit willen ze graag onder controle krijgen. Volgens verwachtingen van analisten zal de rente dit jaar eindigen op de 3,4%. Ook heeft de FED haar vooruitzichten wat betreft economische groei (BBP) bijgesteld, deze is verlaagt van 2,8% naar 1,7%. De ECB komt deze woensdag ook met wat nieuws. Ze hebben aangegeven dat er met spoed gewerkt wordt aan een instrument dat ervoor moet zorgen dat grote rente verschillen tussen de eurolanden niet uit de hand kunnen lopen.

Crypto:

De crypto markt heeft deze week veel fluctuatie in negatieve richting gezien. BTC maakte een -35% drop en consolideert rond de 21,000USD. Vorige week gaf ik aan dat BTC de 28,500/USD opnieuw zou kunnen testen om daarna terug te veren richting de 30,000/USD. Echter was de support van 28,5K nu zo broos dat deze geen mogelijkheid van houden had, BTC kwam in een ” downfall” en vindt support rond de 21,750/USD. Altcoins zien vaak een factor hoger aan stijging of in dit geval daling, echter is dat deze keer niet het geval. Wel is er natuurlijk een forse correctie te zien in sommige Altcoins meer dan andere. Hoe laag kan BTC nog gaan?

Kijkend naar de vorige perioden van Bull en Bear markt dan zien we na het bereiken van de top dat BTC een terugval ziet van: Periode 1: -94%, P-2: 87%, P-3: 84%. Als we uitgaan van deze cijfers dan zal een correctie van -79% een mogelijkheid zijn. Dit betekend dat BTC een boden bereikt rond de 15,000/USD.

Wanneer? ook dat kunnen we aan de hand van geschiedenis berekenen. Volgens berekeningen zal de bodem rond 23- September 2022 worden bereik.

BRON: ChicoCrypto

Andere markten

Aandelen markten staan ook deze week weer goed in het rood. De S&P500 zit nu officieel in een Bearmarkt. Een nieuwe low van 3674 punten werd deze week bereikt. Wat mij betreft is een correctie gezond voor de aandelen markt, aangezien we sinds de COVID crash een 118% rally omhoog hebben meegemaakt. Kijkend daar de retracement levels dan zou wat betreft de S&P een niveau rond de 3200 punten logisch zijn. vanuit dit niveau zouden we dan weer verder kunnen stijgen. AEX terug naar 571 punten lijkt mogelijk. Echter in deze markt waar de centrale banken de printer op elk gewenst moment weer kunnen opvoeren is een normale prijs discovery vrijwel onmogelijk.

Cude (WTI) ziet deze week ook een kleine dip in de prijs. Momenteel 108 Dollar per vat ruwe olie. Olie zit ook in het CPI mandje van bijvoorbeeld Nederland en de VS. Als men het voor elkaar krijgt om de prijs van olie te drukken doormiddel van een schok – denk hierbij aan een “black swan” event zoals lockdowns of misschien een cyber aanval – dan is het mogelijk om het inflatie cijfer snel te laten dalen. Momenteel ziet het eruit dat de prijs van olie nog hogere bedragen gaat zien. Misschien 2,75 Euro per liter binnenkort?

Edelmetalen

Edelmetalen deze week niet veel bijzonders. Zilver zit nog steeds in een trading range tussen de 19 en 23 euro, natuurlijk is dit een super goede afleiding. Goud idem momenteel rond de 1750 euro per Oz. Als goud uitbreekt en zijn “cup en handle” afmaakt dan kijken we naar een goud prijs rond de 2380. Maar mensen goud en zilver gemanipuleerd? Zeker wat mij betreft. Grote partijen waaronder Blackrock en Goldman hebben al meerdere keren boetes ontvangen voor het controleren van deze edelmetalen. Kijk deze partijen handelen in goud doormiddel van contracten “papier”, deze markt is zo groot dat het inmiddels 80X groter is dan de fysieke goud markt. Als we deze dag nog steeds ons geld hadden gekoppeld aan goud dan zou de prijs van goud rond de 45k USD zitten. Geloof je met niet? Deel dan maar eens de totaal uitstaande schulden door het totaal aantal ounce aan goud dat tot de dag van vandaag uit de grond gehaald is.

Oke mensen bedankt voor het lezen, hopelijk heb je er wat van waarde uit kunnen halen.


Ik hoop dat jullie allemaal een goede week gehad hebben. Geniet van het weekend en kom volgende week weer terug voor de wekelijkse updates.

Op en of aanmerkingen zijn van harte welkom.

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *