Week 25 Briefing

Rate this post
mumbai, india, the central bank-4660039.jpg

Vandaag vrijdag 24 juni een nieuwe blog over afgelopen week. Wat is er deze week allemaal opgevallen?

Hoi allemaal, deze week was niet echt spannend wat betreft finance en economisch nieuws. Toch neem ik jullie ook deze week weer mee de markten. Financiële markten deze week neutraal. Aandelen hebben een klein plusje laten zien na de rode dagen van vorige week. Volatiliteit in Crytpocurrencies deze week minimaal, BTC rond de 20500USD. Olie neemt voor de tweede week in rij een dipje, mogelijk door Biden die deze week een vergadering heeft gehad met CEO’s van meerdere grote olie maatschappijen. Het doel van de vergadering was om te zoeken naar middelen om meer olie op te pompen en zo de prijs van CRUDE te drukken. Dit kan een positief effect hebben op het CPI cijfer aangezien olie in de CPI berekening zit.

Economische recessie is waar je iedereen tegenwoordig over hoort. Het is nu vrij wel zeker dat we inderdaad richting een economische depressie gaan. Centrale banken zijn de rente aan het verhogen om zo inflatie tegen te gaan, maar tegelijkertijd wordt het lastiger om een lening te krijgen aangezien de rente snel stijgt. Bedrijven en particulieren lenen dus ook minder geld. Dit betekend dat de economie stagneert en dus niet groeit. Samen met een hoog inflatie cijfer wordt dit vaak “Stagflatie” genoemd. In een recessie is het essentieel voor een goede investeerder om veel geld te hebben (CASH). Zodra er een grote correctie op de aandelen of crypto markt plaatsvind ben jij in staat om daar gebruik van te maken en assets op een goede prijs te kopen.

Het belangrijkste in deze is wat de Centrale bank allemaal gaat uitspoken. De FED heeft aangekondigd dat ze waarschijnlijk nog een rente verhoging gaan doen in Juli (27-07). De ECB zal waarschijnlijk niet achter blijven en ook meegaan in dat beleid en zo ook de rente verhogen. Alleen zit de ECB in een ander pakket dan de FED. Daarom zal de ECB waarschijnlijk de rente niet zoveel verhogen als de FED dat doet. Deze acties zullen leiden tot de recessie of het een depressie wordt is onduidelijk. Persoonlijk denk ik dat de rente weer wordt verlaagd zodra de centrale banken zien dat het slecht gaat met de economie, dit kan al zo snel zijn als einde van dit jaar. Cash is dus belangrijk, zorg ervoor dat je genoeg hebt om zo te profiteren. De huizen markt zal wat langzamer reageren maar zal ook wat langer blijven dalen.

Crytpocurrencies

Bitcoin rond de 20K. Waarschijnlijk zal de digitale asset hier een tijdje blijven aangezien dit een historische support lijn is. indien deze breek dan kijk ik naar 12.2k USD. Misschien een BUY order plaatsen op dit niveau. (geen advies)

Verder in de Cryptomarkt. EBAY koop een NFT marktplaats genaamd KnownOrigin. De prijs die EBAY hiervoor zou betalen is niet bekend gemaakt. Deloitte en NYDIG maken bekend dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Hiermee willen ze samen producten opzetten waarmee Bitcoin gebruikt kan worden.

Aandelen

De FED is weer begonnen met het opkopen van schuld papieren. Ze geven aan dat ze ermee zouden ophouden maar de realiteit laat wat anders zien. Het enige wat centrale banken doen is het creëren van inflatie. Geen echte prijs discovery in welke asset dan ook. De FED koopt en leent alles wat los en vast zit. Aandelen laten deze week een mooie 4,5% aan groei zien kijkend naar de AEX.

We zien bullish divergence in de RSI van de AEX en een exacte ratrace op de FIB 0.618 ook wel de golden ratio genoemd. Is dit het einde van de neerwaartse trend? De dollar ziet een bearish divergence in de RSI. Waarschijnlijk gaan we een afkoel periode in van de DIXY

Goud, Zilver deze week niet veel nieuws. Edel metalen zitten nog steeds in hun “trading range”. Olie neemt een duik naar beneden, niet gek na een lange termijn van stijgen.

Oke mensen bedankt voor het lezen, hopelijk heb je er wat van waarde uit kunnen halen.


Ik hoop dat jullie allemaal een goede week gehad hebben. Geniet van het weekend en kom volgende week weer terug voor de wekelijkse updates.

Op en of aanmerkingen zijn van harte welkom.

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *