Week 26 Briefing

Rate this post
calendar, date, time-660670.jpg

Vandaag vrijdag 1 juli een nieuwe blog over afgelopen week. Wat is er deze week allemaal opgevallen?

Hoi allemaal, deze week in de financiële wereld: Crytpocurrencies deze week onder vuur lagere prijzen over het algemeen in deze markt, BTC rond de $19,385USD. Kijkend naar de market cap van Altcoins dan zien wij hier niet veel verschil ten opzichten van vorige week. Aandelen ook onder druk lagere prijzen daardoor. Het lijkt erop dat geld een veilige haven aan het zoeken is. Investeerders verwachten een recessie of erger een depressie. Hogere rente standen om inflatie te bestrijden helpen niet mee. Wat gaan de centrale banken doen zodra er echt een recessie intreed. Ze zouden de rente weer kunnen verlagen, om zo de economie weer overeind te helpen. Aangezien we al zowat bij 0% zitten lijkt deze tool niet meer beschikbaar.

Centrale bank digital currencies (CBDC) zouden hier wel geschikt voor zijn. Programmeerbaar geld kan een negatieve rente hebben. pratende over de centrale banken de Europese Centrale Bank zal obligaties kopen van Italië, Spanje, Portugal en Griekenland met een deel van de opbrengst die ze ontvangt van vervallende Duitse, Franse en Nederlandse schulden in een poging de spreads tussen hun leenkosten te beperken. De centrale bank heeft de 19 landen van de eurozone in drie groepen verdeeld – donoren, ontvangers en neutralen – op basis van de omvang en snelheid van een stijging van hun obligatiespreads in de afgelopen weken, volgens gesprekken met een half dozijn mensen op de jaarlijkse ECB-vergadering van de ECB. forum in Sintra, Portugal. De spreads worden gemeten ten opzichte van Duitse obligaties, die de facto als benchmark dienen voor het gebied van de eenheidsmunt. Is dit de methode voor een zachte landing???

Stock to flow model van planB. Hij verteld bij deze chart dat bitcoin de maand juni gesloten heeft op $19,925. De laagste RSI ooit.

De enorme stijging van hypotheekrentes van de laatste maanden zette ook afgelopen week door. De gemiddelde hypotheekrente op basis van alle looptijden zit inmiddels dicht tegen de 4 procent aan.

Financieel intermediair De Hypotheekshop meldt dat de stijging van hypotheekrentes sinds het laatste kwartaal van 2021 ook in vergelijking met eerdere perioden van rentestijgingen indrukwekkend begint te worden.

Kijk je bijvoorbeeld naar de 5-jaars hypotheekrente sinds 1965, dan staat de huidige stijging in de top 5 van sterkste toenames in de afgelopen 57 jaar. In oktober 2021 stond de gemiddelde rente voor 5 jaar vast nog op 0,9 procent, inmiddels is dat 3,3 procent. Prijzen van huizen zullen langzaam aan gaan dalen. Misschien over een paar jaar een goed moment om te kopen mits je een hypotheek kan krijgen.

Zilver breekt uit z’n ‘range’ dit kan tijdelijk zijn. Als we kijken naar het verleden dan zien we dat zoiets al vaker gebeurd is. Ook zien we een cup and handle, als we daar uitbreken dan zouden we een 35 euro per Oz zilver zien. Zilver over het algemeen zeer goedkoop. Deze grondstof wordt veel gebruikt in verschillende industrieën bijvoorbeeld zonnecellen of EV-batterijen. Als een product waar zilver in zit verwerkt aan het einde van zijn levensduur komt dan is het erg lastig om zilver te scheiden van andere materialen. Misschien gaat dat hand in hand met de prijs. Hiermee bedoel ik dat als de prijs van zilver hoger zal zijn er meer geïnteresseerde zijn die een verdien model zien in het recyclen van schrab zilver. Wat mij betreft is Zilver een absoute koop op dit moment geld ook voor Goud.

Oke mensen bedankt voor het lezen, hopelijk heb je er wat van waarde uit kunnen halen.


Ik hoop dat jullie allemaal een goede week gehad hebben. Geniet van het weekend en kom volgende week weer terug voor de wekelijkse updates.

Op en of aanmerkingen zijn van harte welkom

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *