Week 28 Briefing

Rate this post

Week 28 briefing

Zaterdag 16 juli een nieuwe blog over afgelopen week. Wat is er deze week allemaal opgevallen?

Week 28 kenmerkt zichzelf aan de uitgekomen inflatie data in Amerika. Jaar op jaar bedraagt deze nu 9,1%. Dat is hoger dan de vorige uitslag hier bleef de meter steken op 8,7%. De FED zal bij de volgende FOMC meeting de rente hoogst waarschijnlijk weer moeten verhogen om zo hun doen – inflatie te temmen – te realiseren. Kijkend naar het GDP cijfer dan ziet deze er niet goed uit. De economie lijkt langzaam te stagneren dit in verband met oplopende rentes dat kan alleen maar slecht nieuws betekenen. Natuurlijk is het wel belangrijk om te kijken wat de FED Balancesheet doet als deze nog steeds in volume toeneemt dan betekend dat de FED nog steeds schuldpapieren koopt.

Bron: FRED.com

Afgelopen woensdag 13 juli kwam de ECB met een interessant bericht. De ECB maakt haar doelstelling bekend wat betreft de CBDC (Central bank digital currency). Er wordt in de blog gesproken over hoe de pandemie ons heeft laten zien dat cash minder en minder gebruikt zal worden en we ons moeten richten op geld dat past in onze digitale economie. Crypto currencies worden ook genoemd als voorbeeld van een digitale munt echter worden zijn niet in goed daglicht gesteld. Zo stelt de ECB dat crypto currencies die niet gedekt zijn door andere vormen van waarden niet gebruikt kunnen worden als betaal methode. Wat betreft Stablecoins? hier wordt ook een regel aan geweid, de ECB stelt dat Stablecoins een gevaarlopen op zo genaamde ” bankruns” geen optie dus. maar wat dan wel?

A digital euro would complement cash – not replace it – by allowing central bank money to also be used in digital form. This would expand the availability of digital central bank money beyond its current use – for transactions between banks – to also include everyone’s daily payments.

Bron: ECB


Nieuws over de Dollar en euro. De Dollar en Euro zijn vandaag de dag ongeveer het zelfde waard. Dat betekend dus dat er 1 dollar tegen 1 euro gewisseld kan worden. Maar welke van de twee verliest nu zo snel waarden? Vorige jaar kon je voor 1 euro nog 1,20 aan dollars krijgen. Ik denk dat je er wel uitkomt.

Cryptocurrencies:

Hoe gaat het momenteel in de Crypto wereld? Zien we al een bodem vormen of kunnen we nog verder dalen naar lagere prijzen. Op de foto hier onder is te zien dat we vast zitten in een opwaarts wijzend kanaal. Zowel de bovenkant als de onderkant worden regelmatig geraakt hierdoor ontstaat er zwakte aan beide zijden.

TOTAL MARKETCAP CRYPTO

Andere markten:

Crude olie (ticker WTI) zien we wat naar beneden zakken mogelijk door de voorspellingen op een recessie. Olie zit nu rond de 97 dollar per vat. Echter bevind deze prijs zicht nog steeds in de opwaarts gaande driehoek.

Aandelen markten: De AEX heeft een bodem gevonden wat betreft technische analyse, te zien is dat de RSI (kracht index) een hogere low laat zien. Dit wordt ookwel bullish divergence genoemd.Ik hoop dat jullie allemaal een goede week gehad hebben. Geniet van het weekend en kom volgende week weer terug voor de wekelijkse updates.

Op en of aanmerkingen zijn van harte welkom.

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *