Week 37 Briefing

Rate this post
network, globalization, earth-3524352.jpg

Week 37 Briefing

Deze week in de briefing van Gwydion. Wat is next, dat is wat veel mensen zich afvragen. Hoge energie kosten gepaard met inflatie en het begin van een recessie. Hoe ziet de toekomst er nu uit, een nieuw systeem gepaard met een grote reset.. speculatie of harde realiteit. Verder kijken we naar verschillende markten en economische indicatoren. Veel lees plezier

Great reset:

De vraag die veel mensen zich nu stellen is: ” hoe ga ik in godsnaam de rekeningen betalen” . Deze zin komt steeds vaker naar boven, dit komt natuurlijk door de hoge inflatie wat ervoor zorgt dat de prijs van onze huidige levensstandaard aanzienlijk toeneemt. Om dit te kunnen uitleggen moet ik mij verplaatsen richting de wereld van de “complot theorieën” Want wat ik op het nieuws zie en lees over verschillende topics die vandaag de dag spelen dan lijkt het wel alsof de werkelijkheid compleet verdraait wordt. Het afschuiven van verantwoordelijkheden, verdraaien van werkelijkheden om het ingeslagen narratief te voeden zo wordt men vandaag de dag gehersenspoeld en afgehouden van de werkelijkheid.

Laten we beginnen bij het begin. De Covid pandemie lijkt vandaag de dag ten einde te komen tenminste dat is wat het WHO ons verteld. Ja inderdaad zij bepalen wanneer het begin maar ook wanneer het eindigt wat mij doet denken dat er een agenda wordt uitgerold. Dit is wat de chef van het WHO deze week aan de wereld deelden ” We zijn nog nooit in een betere positie geweest om de pandemie te beëindigen – we zijn er nog niet, maar het einde is in zicht”, zei de directeur-generaal van het agentschap, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Het covid speelboek lijkt dus ten einde te lopen maar dit betekend niet dat we het word crisis achter ons kunnen laten want de volgende “crisis” heeft zich deze zomer al gemeld, u raad het natuurlijk al.

Energy een van de belangrijkste elementen van onze westerse samenleving en economie. Door de “gevolgen” van de oorlog in Oekraïne zit Europa nu met een enorme uitdaging. Afgelopen jaren is er vanuit de EU ingezet op “groene” energie uit bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en windmolens. Daarnaast werden in het westerse gedeelde van de EU kolen en kerncentrales gesloten vanwege deze transitie. Echter heeft de EU afgelopen zomer laten weten dat kernenergie wel tot de groene agenda behoort wat Duitsland niet bepaald leuk vindt aangezien zij in 2021 3 van de 6 centrales gesloten had. Maar aan elektra is niet onze enige bron van energie gas speelt ook een belangrijke rol. Het Gas op de Europese energie markt komt vooral uit Rusland laten we daar nu ruzie mee hebben, Oeps. Dat verhaal kent een ieder nu ik doe verder geen uitspraken over of de EU zichzelf in de voet heeft geschoten of dat Poetin hier volledig verantwoordelijk voor is. De prijzen van energie gaan dus door het dak, echter blijft olie momenteel wat achter wat te verklaren is aan de verkiezingen in Amerika. Amerikanen zijn zo makkelijk te manipuleren, let maar op na de mid-therm verkiezingen zien we de prijzen van olie verder stijgen. OPEC heeft bijvoorbeeld aan aangegeven dat ze de productie gaan terugschroeven. Gepaard met een enorm sterke dollar wat een groot effect heeft voor armere landen zien we dat steeds meer landen failliet dreigen te gaan. Maar de consument in het westen denk aan de middenklasse heeft het ook erg zwaar. De koopkracht daalt enorm snel om nog niet te spreken over een komende recessie wat ervoor zal zorgen dat meer mensen hun baan verliezen. Als bedrijven meer vermogen moeten steken in het afbetalen van schulden door de oplopende rente dan is er minder beschikbaar voor innovatie en groei.

De komende periode wordt naar mijn inzicht erg donker. Gelukkig is daar de overheid die ons zal verlossen val al het leed. Net zoals in de Pandemie, de entiteiten die met het probleem naar voren komen of creëren komen ook met de oplossing. Steunpakketten zijn een druppel op een gloeiende plaat en zullen tijdelijk het leven verbeteren. Uiteindelijk komen we uit bij een BIG RESET. Waarschijnlijk zal er een “credit” event plaatsvinden wat ervoor zal zorgen dat het kaartenhuis compleet instort. Het World economic form (WEF) waarschuwede hier recent al over.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een oplossing, denk aan centrale bank geld CBDC. Eind dit jaar gaat de ISO 20022 standaard live in Europa. Deze ISO standaard definieert hoe het nieuwe cross border betalingssysteem eruit komt te zien. Hier onder een document met verdere informatie.

Zie ook:

Voorstel marktinfrastructuren op basis van distributed ledger technology (DLT)

De meeste banken en betaal instituten zijn hun personeel aan het opleiden op gebruik te kunnen maken van dit nieuwe systeem. Betalingen over grenzen kunnen nu digitaal via het internet worden verstuurd want dat hebben we zo hard nodig. Dit is natuurlijk de basis voor het komende centrale bank geld. Als je een huis bouwt dan begin je niet eerst met het dank maar met de fundatie. De ISO20022 is dus de fundatie voor het komende digitale geld. Centrale banken wereldwijd coördineren dit plan listig om hun doel te halen. Het doel? De koper en verkoper van alle goederen op deze planeet. Complete controle over alles wat enige vorm van waarde heeft. Dit proces is vandaag de dag in volle gang centrale banken kopen massaal schulden over van overheden en commerciële banken. De Centrale bank wordt dus langzaam eigenaar van alle schulden, en wat als deze niet meer betaald kunnen worden? Als bedrijven falliet gaan dan betaald de belasting betaler hiervoor maar als jij en ik failliet gaan dan zit je voor de rest van je leven in de schulden. Het kristal is bijna uit gekristalliseerd en heeft nog een laatste stap nodig.

Bescherming:

Daarom is essentieel dat je baas wordt over je eigen portemonnee. Het geld dat je op de bankrekening hebt staan is niet van jou, ja het is van jou en je kunt er mee betalen of cash van opnemen. Maar als er wat gebeurd met de banken en men het vertrouwen in het systeem verliest dan is het te laat. Zorg er dus voor dat je harde assets in eigen bezit hebt, denk aan zilver en goud. Edelmetalen kan je niet opeten maar wel gebruiken als ruilmiddel om bijvoorbeeld bij de boer een zak aardappelen te halen.

Lees hier waarom het zo belangrijk is:

Edelmetalen

Ook kun je voor tips en tricks gaan naar het volgende kanaal:

Home

Crypto:

Deze week in de Crypto markt. De Etherium blockchain is overgegaan naar POS wat betekend dat het energie gebruik van ETH aanzienlijk zal dalen. Ik zag wat voorbij komen van 0,2% van het wereldwijde energie gebruik. Wel viel er wat eigenaardigs op en dat is namelijk dat twee adressen voorafgaand van de overgang 46% van alle transacties goed keurden omdat zij de grootste hoeveelheid ETH bezitten.

Verder zien we deze week een afname in de prijs van crypto’s over het algemeen. Net zoals aandelen behoren crypto’s tot een risico groep. Ook wel speculatieve assets genoemd. Echter is de crypto markt beter voorbereid op de komend implosie van de schulden markt. Waar aandelen van genoteerde bedrijven varen op leningen zien we in crypto dit niet. Crypto is in mijn ogen dus een veiligere bestemming voor je geld dan aandelen. Echter op dit moment niet. Zorg voor een gezonde hoeveelheid cash zodat je de implosie straks kunt opkopen.


MEME


Dat is hem weer voor deze week. Ja het is misschien een zware pil om te slikken maar geloof mij onwetendheid is de grootste ziekte van deze wereld. “if it doesn’t kill you it makes you stronger”

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *