Week 38 Briefing

1.9/5 - (17 stemmen)
analysis, banking, broker-4937349.jpg

Week 38 Briefing

Deze week in de Briefing op Gwydion. Verschillende instanties waaronder Goldman Sachs geven waarschuwingen af voor een verdere prijsdaling in financiële markten. We kijken deze week naar verschillende markten, rente standen en individuele aandelen.


Rente verhoging:

Afgelopen donderdag was er weer een FOMC meeting van de federale reserve. De verwachte rente verhoging bedrog 75 basis punten en deze werd ook werkelijkheid. Daarmee geldt voor het belangrijkste tarief een bandbreedte van 3 tot 3,25 procent. Dat is het hoogste niveau sinds 2008. De woorden van fed chair Paul gaan nog steeds over het afremmen van inflatie cijfers. Echter spreekt hij ook over dan ze een ‘slow down’ bespeuren in de economische activiteit van het land. Aandelen markten reageerde negatief en sloten lager. In het vragenronde na de toespraak van chair Paul kwam er een vraag van een journalist die zich afvroeg of centrale banken samen gecoördineerd beleid maken. Het antwoord was dat centrale banken niet samen werken omtrent beleid maar zij hij dat ze wel frequent bi elkaar komen om te praten over koetjes en kalfjes… Wat??!! Gregory Mannarino kan dit beter uitleggen:


Analyse:

De 10Y yield en de DXY staan deze week weer hoger. Markten staan voor een onherstelbaar moeilijke tijd. Risico assets zijn gedoomd tot verdere daling. Totdat de FED omdraait en de rente verlaagt of opnieuw QE opstart tot die tijd zou ik voorzichtig zijn met investeren in risico assets.

XRP is eindelijk begonnen met een Bullrun. het lijkt op een hoop speculatie omtrent het komende evenement omtrent de rechtzaak van de SEC tegen Ripple. Whales kopen grote hoeveelheden aan XRP momenteel. We zien dagelijks notificaties van grote hoeveelheden XRP die verplaats worden.
SQQQ is een SHORT QQQ. QQQ volgt de NASDAQ. Dus SQQQ is SHORT NASDAQ, misschien iets om naar te kijken.
De NASDAQ lijkt in voor een re-test van de lows
DXY de sterkte indicator van de Dollar. Daarbij moet ik wel zeggen dat ongeveer 40% van de tegenstaande currenties uit de euro bestaan. In de RSI zien we een Bearish divergents. Maar in een markt waar alles artificieel is en manipulatie door centrale banken geen uitzondering is dan is dat logisch
Bitcoin hangt aan een zijde draadje. De Support van 19K lijkt in sterkte af te nemen. Als BTC besluit om hier doorheen de zakken dan is het mogelijk dat er een 35% afnamen plaatsvind. Target 12K USD

Dat was hem weer voor deze week. Hopelijk heb je er wat van opgestoken. Opmerkingen zijn van harte welkom. Tot volgende week.

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *