Week 40 Briefing

Rate this post
oil rig, industry, old-3629119.jpg

Week 40 Briefing

Deze week in de briefing op Gwydion.nl. Inflatie in Nederland stijgt naar record hoogte, inflatie in de eurozone stijgt ook aanzienlijk. Verder op het wereld toneel zien we dat OPEC verdere productie terugschroeft wat gevolgen heeft op de prijs.

Inflatie:

Inflatie inflatie we worden er vandaag de dag aardig moe van, er lijkt geen ophouden aan. Vorige week zijn de inflatie cijfers van Nederland gepubliceerd. Een respectabele 14,5% in september waar het in juni nog 8,6% bedroeg zien we de CPI van Nederland fors oplopen. De stijging is grotendeels te wijden aan de prijsstijging in de energie sector. Vorige maand zagen we een 151% toename in de prijs van energie, in September neemt dit verder toe en zien we de kosten voor energie met 200% stijgen (CPI is gebaseerd op het verschil tussen prijzen van nu en een jaar eerder). Sabotage, onkunde, oorlog en leugens vullen onze westerse eter. Centrale banken die ons vertellen dat ze wat het ook kost inflatie onder controle willen brengen verkeren in een illusie. Deze gecreëerde illusie wordt gepropageerd via de media naar de populatie en zorgt ervoor dat men niet het echte verhaal aanhoort. Wat wat is het echte verhaal?

Centrale banken zijn bezig om hun einddoel te vervullen, het compleet uithollen van de verschillende currencies door inflatie is een methode. Momenteel lijkt het alsof CB’s compleet onafhankelijk opereren wat de grootste nonsens is die ik heb gehoord. Het doel is om alle bezittingen over te nemen van jou en mij totdat een bepaald punt is bereik waarop zij een nieuw soort geld kunnen introduceren. Ook geeft het IMF aan dat centrale banken er alles aan moeten doen om inflatie te bestrijden terwijl aan de andere kant overheden zich tot over de oren in schulden lenen om zo de toekomst in het nu te halen wat extra inflatie teweeg brengt.

Ook de cap op energie specifiek gas. Dit gaat ervoor zorgen dat mensen inderdaad minder gaan betalen maar ook dat bedrijven die hierdoor geen winst meer maken hun activiteiten tijdelijk zullen staken. Dit zorgt weer voor een domino effect. Gelukkig zijn er mensen die dit nog beter kunnen uitleggen. Deze onbekende man uit Venezuela heeft bijna alle perioden die wij nu in Europa meemaken in al meegemaakt in zijn eigen land.


OPEC

Het is officieel, OPEC heeft nu in een persconferentie aangegeven dat zij de olie productie gaan terugdringen. Ze beginnen met een reductie van 2 miljoen vaten wat ongeveer 2% is van de wereldwijde olie productie. OPEC produceert zelf ongeveer 40% van het wereldwijde aanbod in olie.

Natuurlijk stijgt de prijs van olie door dit nieuws. Rond eind september bereikte een vat ruwe olie een prijs van $76 per vat, sinds die tijd en natuurlijk door de aankondiging van OPEC is de prijs per vat gestegen naar $88 Dollar per vat. Een toename van ruim 15%


Market update:

Over het algemeen zien we een bounce van de market lows. Persoonlijk denk ik dat deze rally niet lang zal aanhouden aangezien het algemene sentiment niet veranderd is. De FED is nog steeds gefocust op het verhogen van de rente en de economische outlook is nog steeds een recessie. Dit blijft zo totdat Centrale banken besluiten om het tij te draaien zoals we bijvoorbeeld zien in Engeland.

Crypto ziet niet veel verschil in prijs, echter is er een token die boven het maaiveld uitkomt en dat is XRP. BTC zit nog steeds in de huidige trend.

Dat is hem weer voor deze week. Ik hoop dat je er wat van hebt opgestoken. Graag zie ik je weer bij de volgende briefing.

info@gwydion.nl
info@gwydion.nl
Artikelen: 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *