Elite Edge-node

Een Elite Edge-node kan worden geïnstalleerd op een Windows, Mac of Linux computer. Naar mijn ervaring is een node op Windows zeer instabiel, echter wordt wel uitgelicht op deze pagina hoe een Edge-node op Windows gebuikt kan worden.

1. Installeer Edge-node

Download de Elite Edge node software van de Theta website: https://api.thetatoken.org/downloads/edge-node/windows

Installeer de file op een gewenste plek op je PC.

2. Staking

Als de software is opgestart kan er begonnen worden met staken. Ga in de linker kolom van het programma naar “stake TFUEL” Er komt nu een “Summery” code in beeld. Deze code kan worden gebruikt in de THETA wallet om TFUEL te staken naar jou node. De node keert ongeveer 6x per dag een TFUEL beloning uit.

Leest hier hoe je gebruik kunt maken van de Theta Wallet.

3. Edge workers

Naast het staken van je eigen TFUEL zijn er ook andere opties. In de tab aan de linkerzijde van het programma kan de tab Cach Compute gevonden worden.

3.1 Edge Cache

Edge Cache wordt gebruikt om video streams te versturen. Bijvoorbeeld iemand in jou regio wil een video(stream) kijken op THETA.tv. Bij bijvoorbeeld Youtube wordt er dan gebruikt gemaakt van servers. De Theta Blockchain kent geen centrale servers, hiervoor is de Edge-node in het leven geroepen. Jij kunt dus een stukje bandbreedte van je netwerk leveren aan de Theta blockchain en hiervoor betaald worden.

3.2 Edge Compute

Edge Compute kan worden in en uitgeschakeld. Het doel van de Edge Compute is om video bestanden te converteren. Als een content creator een video wil plaatsen op het platform van THETA.tv dan dient deze video eerst behandeld te worden door een van de duizenden Edge nodes. Dit proces gebruikt wat vermogen van de processor. Als een video succesvol verwekt is dan wordt hier een TFUEL beloning voor gegeven.

4. Problemen oplossen

Omdat de Windows variant niet erg stabiel is kan het voorkomen dat de node vast loopt in een loop. Ik controleer periodiek of er nog steeds TFUEL op mijn wallet wordt gestort. De meest voorkomende problemen zien er in mijn geval zo uit:

Als er links bovenin het scherm gekeken wordt lijkt het alsof de node verbonden is en werkt. Om zeker te zijn dat dat ook het geval is controleer dan de logfile. Deze is te vinden onder het drop down menu INFO dan LOGS. Als de node normaal werkt lees je het volgende: Received block met daarbij de gegevens of Forwarded EEN vote

Als een van de gegeven voorbeelden niet aanwezig zijn in de logfiles controleert dan of onderstaande regels wel af te lezen zijn. Door een Error heeft de node de verbinding met het netwerk verloren. Start de software opnieuw op en controleer of hij weer normaal werkt.