We zijn verheugd aan te kondigen dat Theta v3.4.0 binnenkort in werking zal treden via een hard fork, eind september. Deze upgrade maakt de ondersteuning mogelijk voor ingepakte THETA (wTHETA) als een TNT20-token (een essentiële voorwaarde voor de lancering van Theta Metachain), evenals het uitzetten van THETA/TFuel naar Guardian Nodes/Elite Edge Nodes vanuit slimme contracten. Deze release voert een hardfork uit om de nieuwe functies in te schakelen op blokhoogte 17285755, rond 19:00 uur op 28 september 2022 Pacific Time. Als u een validator node heeft dan is het verstandig om te updaten naar deze nieuwe versie, anders zal het niet meer synchroon lopen na de hardfork. Ga naar de volgende pagina om uw node te upgraden of de broncode van v3.4.0 te bekijken: https://github.com/thetatoken/theta-protocol-ledger/releases/tag/v3.4.0

wTHETA is een TNT20-token dat via een slim contract om een ​​native THETA-token wordt ‘gewikkeld’. Hierdoor kan THETA worden gebruikt binnen slimme contracten, wat normaal niet mogelijk is als native token. Je bent misschien bekend met een soortgelijk concept in wETH, waar achter de schermen je ETH wordt verpakt in wETH wanneer je het gebruikt in een Dapp zoals Uniswap of Maker.

Deze upgrade is van cruciaal belang omdat THETA kan worden gebruikt in op Theta gebaseerde Dapps, voor DeFi of binnen Metamask-portefeuilles naast vele andere gebruiksscenario’s. Het betekent ook dat het uitzetten van THETA naar Guardian Nodes of TFUEL naar Elite Edge Nodes nu kan worden gedaan via slimme contracten, wat gepoold staken eenvoudiger maakt en gebruikers in staat stelt een grotere verscheidenheid aan uitzetproducten te creëren. Bovendien is voor de aanstaande Metachain-upgrade wTHETA nodig om een ​​subketen te registreren en om THETA-onderpand te plaatsen voor de subketenvalidators. Al met al betekent dit een aanzienlijk groter nut voor THETA-token en voor het ecosysteem als geheel.

Zodra de upgrade op 28 september is voltooid, worden Theta Wallet-apps bijgewerkt zodat gebruikers wTHETA kunnen in- en uitpakken via de portemonnee-interface. Er zal ook documentatie worden verstrekt voor het in- en uitpakken en hoe THETA en TFUEL via smart contracten kunnen worden ingezet.