Goud:

In de afgelopen 5.000 jaar, van de Egyptische farao’s en de kooplieden van het 14e-eeuwse Venetië tot wereldregeringen in het ruimtetijdperk, heeft de mens goud gekoesterd vanwege zijn nut en waarde in tijden van zowel welvaart als ongelijkheid.

Door de opkomst en ondergang van grote dynastieën en beschavingen, heeft goud millennia lang zijn koopkracht behouden als een betrouwbare opslag van waarde. Goud wordt al sinds 560 voor Christus als geld gebruikt, toen koning Croesus van Lydia een gouden munt naar zijn eigen beeld creëerde. Sindsdien is het zijn waarde op de lange termijn blijven verhogen en blijft het ’s werelds meest universeel geaccepteerde vorm van geld.

Vandaag de dag blijft de vraag naar goud wereldwijd floreren. En als je denkt dat we als beschaving naar een nieuw level gestegen zijn en goud ouderwets is en uit de mode waarom maken we dan nog steeds oorlog met elkaar??

Voor 1913 was de ratio tussen goud en een Dollar 1 op 1. 1Oz goud voor 20 Dollar en andersom. De dag dat de FED werd op gericht veranderde de ratio naar 1 tot 2,4 technisch gezien is dit een revaluatie ofwel een reset. De Dollar verloor dus een hoop koopkracht, dit ging gepaard met hoge inflatie. Maar om ervoor te zorgen dat het publiek hier niet achter kwam zorgde de FED ervoor dat de wisselkoers het zelfde beef, 1/1 dus. Daarna in 1933 verschoof de ratio verder naar 1/4 en werd het verboden om als individu Dollars in te wisselen voor goud.

In 1971 haalde President Nixon de Dollar van de goudstandaard. Dit deed hij voor verschillende redenen. De Amerikanen drukte op dat moment zoveel meer geld dan dat er goud was dat ze niet meer in staat stelde alle dollars te dekken door goud. In die tijd konden landen hun Dollars nog verzilveren voor goud. Om een run op dit goud te voorkomen en de Amerikaanse economie te steunen werd de “Goud standaard” in de ban gedaan. Eigenlijk vanaf de dag dat de FED werd opgericht veranderde de Dollar in een FIAT (Fiduciair) geldsoort. En zo begon de Dollar aan zijn weg naar 0.

Gold is money. Everything else is credit.

J.P. Morgan
JPMorgan Chase & Co

Centrale banken:

Centrale banken houden van goud. Als het kaartenhuis – ons schuld gebaseerde systeem- in elkaar stort dan hebben zij als vangnet tonnen aan goud. Waar kan dat goud voor gebruikt worden? Vandaag de dag zien wij dat Centrale banken zich volledig gecommitteerd hebben om grote hoeveelheden aan schuld op te kopen van Banken, overheden en andere geld schieters met als doel de economie boven water te houden. In 2008 begon het systeem gebreken te vertonen, men gebruikte te printer om deze slecht presterende leningen af te schrijven. De ECB balans ging in 2008 van 1,5T naar 2,75T in 2011. De regels werden ook aangepast dit zou volgens de wetgevers van die tijd een volgende credit crisis voorkomen. Het zelfde zien we vandaag de dag, alleen is het vandaag de dag nogmaals in omvang toegenomen. Aan het begin van de “pandemie” is de geldpers in overdrive gegaan om te voorkomen dat particulieren banken en bedrijven failliet zouden gaan. In Nederland is de NOW regeling opgezet om zo het geld te verdelen binnen de commerciële sector.

Hoe gaat een reset van een wereld munt zoals de Dollar er uit zien en waar moeten we op letten? Venezuela is hier bekender mee. De Bolivar werd gereset op februari 7 2018 tegen het enige echte monetaire geld Goud. Goud steeg hierdoor met bijna 2700% Zilver met 2500% ten opzichte van de Bolivar.

Dus als er hyperinflatie ontstaat en de waarde van ons geld compleet uitgehold wordt en waar consumenten compleet het vertrouwen verliezen schulden niet meer betaald kunnen worden dan kan een Centrale bank ervoor kiezen om de prijs van goud opnieuw in te stellen. Goud krijgt een nieuwe waarde (overnight) waardoor de prijs van de schulden gecreëerd minder belastend zijn. Centrale banken zouden er ook voor kunnen kiezen om een compleet nieuw systeem te introduceren en daar een component van Goud aan toe te voegen. Denk aan een CBDC gedekt door goud.

De transitie van 1971 zorgt tot op de dag van vandaag voor een enorme schulden berg die met de dag groeit. Zo zit ons economische stelsel nu eenmaal in elkaar. Deze reset zal dus gaan over het ” resetten van de schulden bubbel” . Centrale banken zitten aan de grond, het verhogen van rente kan tot een bepaald niveau totdat er iets in de economie breekt wat ervoor zorgt dat rentes snel weer terug naar 0% moeten. Inflatie zal de komende tijd alleen nog maar erger worden totdat hyperinflatie ons van dit systeem zal verlossen. Vervolgens komt er een nieuw systeem aangeboden door de zelfde entiteiten als die van het oude systeem. Mogelijk eentje waar men negatieve rente en massa controle als eerste prioriteit stelt.

CENTRAL BANKS & GLOBAL RESET 101: [Pt.1]
CENTRAL BANKS & GLOBAL RESET 101: [Pt.2]